Maak kennis met... Hatenboer-Water

HATENBOER-WATER: Fresh in water since 1906.

Zeegaande schepen en platforms voor de offshore industrie kunnen we vanuit Schiedam live bewonderen. Hatenboer-Water is leverancier bij de bouw van deze ‘varende mini-steden’. Dit familiebedrijf is uitgegroeid tot specialist op het gebied van drinkwaterontzouting en –desinfectie en bestaat in 2016 110 jaar!

Met in huis engineering, Research & Development en eigen productie maakt Hatenboer-Water hoogwaardige oplossingen voor diverse industrieën. Van de food en beverage industrie tot de chemische industrie en de tuinbouwsector. En wat te denken van de Koninklijke Marine? Hatenboer-Water is wereldwijd uniek in de combinatie van haar diensten-, producten- en oplossingenaanbod. Want met een vestiging in Singapore en ruim 100 collega’s in Schiedam verzorgen zij ook trainingen en cursussen en internationale servicediensten. Alles om veilig water van de juiste kwaliteit te kunnen bieden.

Werkzaamheden
Waterbehandeling/waterzuivering bestaat over het algemeen uit diverse stappen van filtratie, zuivering en desinfectie. Vooral bij zoet oppervlaktewater of bij hergebruik van afvalwater, is de potentie van vervuiling (biologisch) groot. Om een waterbehandelingsinstallatie dan toch stabiel te kunnen bedrijven , moet de juiste filtratietechniek worden gekozen, en moeten daarnaast de procesomstandigheden goed worden gekozen. Van A tot Z denken ze daarvoor met de klant mee bij Hatenboer-Water, ontwerpen de installatie, nemen hem in productie en stellen hem vaak ook nog zelf in bedrijf. Soms is een standaard oplossing beschikbaar, maar vaak ook komen ze tot maatwerk.

Functies
HBO’ers en MBO’ers vind je bij Hatenboer-Water op de afdeling engineering, proces technologie, verkoop, waterkwaliteit en inkoop. MBO’ers en VMBO’ers maken de waterbehandelingsinstallaties en verzorgen de dagelijkse verzending van spare parts. De collega’s hebben veelal een technische achtergrond (bij voorkeur werktuigbouwkunde, procestechnologie of bijvoorbeeld op de afdeling Service, elektrotechniek).

Loopbaanperspectieven
Naast een uitdagende baan met mogelijk veel internationale contacten bij een gerenommeerd bedrijf krijg je altijd een gedegen inwerkperiode. Binnen de organisatie is er volop ruimte om opleidingen te volgen, zowel intern bij de Hatenboer-Water Academy als extern. Tijdens een bezoek van Minister Kamp bleek hij onder de indruk te zijn. Laat jij je ook uitdagen door de verrassend veelzijdige wereld van het water?

Beschikbare stages
Op de afdeling Procestechniek is er ruimte voor een HBO stagiair (bij voorkeur Chemische Technologie). Naast het doen van een literatuurstudie zal de stagiair onder meer de opdracht hebben om de bestaande pilot installatie op oppervlaktewater verder te ontwikkelen en te bedrijven. Ben je op zoek naar een stage op een andere afdeling, ook dan nodigen ze je uit om contact met hen op te nemen. Hoewel Hatenboer-Water slechts een relatief klein bedrijf is, kunnen ze inhoudelijk goede stages verzorgen.

Rondleidingen
Zoek je werk en wil je weten of jouw toekomst in de waterwereld ligt? Kom dan proeven tijdens de rondleidingen om 10.00 of 11.30 uur! Maximaal 15 personen per rondleiding. Vooraf inschrijven is verplicht.

Meer info: www.hatenboer-water.comAdresgegevens

Hatenboer-Water
Mercuriusweg 8, Schiedam

010 409 1200
Inschrijven verplicht
Bedrijven in de buurt


Schiedam
Delibert
Schiedam
PopUpTv.nl
Schiedam
Theater aan de Schie
Schiedam
Stroomopwaarts Schiedam

REGIONALE OPENBEDRIJVENDAG WATERWEG WERKT! 2016Op zaterdag 28 mei 2016 openen 40 bedrijven met veel enthousiasme de bedrijfspoorten voor het publiek. In de drie mooiste havensteden aan de Nieuwe Waterweg kun je kijken waar je normaal niet kunt kijken, vragen wat je altijd al had willen vragen en proeven wat je niet kent.

Zet dus in je agenda:
zaterdag 28 mei 2016 - open bedrijvendag Waterweg Werkt!TWITTER

Partners