Maak kennis met... Stroomopwaarts Schiedam

Maak kennis ……. met regionaal participatiebedrijf Stroomopwaarts MVS

Algemene info

In het regionaal participatiebedrijf Stroomopwaarts MVS bundelen de afdelingen werk en inkomen en de werkleerbedrijven van de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam hun krachten, ervaring en kennis. Eigen kracht en deelname aan de samenleving staan voorop bij de hulp aan inwoners, die (tijdelijk) niet in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Stroomopwaarts helpt mensen hun weg te vinden naar werk. wie dat nodig heeft, wordt door Stroomopwaarts gesteund met  inkomen en zorg. Ondernemers kunnen bij Stroomopwaarts terecht om handen en voeten te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door het bieden van werk en door werk uit te besteden aan een partij die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan.

Wat is er te beleven

Volg de route Stroomopwaarts en ontdek zelf hoe veelzijdig het werk hier is. In de werkleerbedrijven wordt gewerkt aan mooie producten van aansprekende merken. Onze medewerkers doen dit vakkundig en vol trots. Zij demonstreren tijdens de open dag hun werk. Test jezelf en probeer uit of jij net zo’n goede medewerker zou zijn.

 • Ben je aan het solliciteren voor een (nieuwe) baan, dan kun je tijdens de open dag sollicitatievaardigheden oefenen en leren hoe je jezelf goed verkoopt in één van de workshops. Ook kun je onze werkconsulenten vragen welke stappen je neemt in je zoektocht naar werk. En, je ziet welke ondernemers samen met Stroomopwaarts op zoek zijn naar enthousiaste collega’s.
 • Ben je ondernemer, dan kun je met eigen ogen zien wat Stroomopwaarts voor je kan betekenen. Misschien ontmoet je een leuke kandidaat voor je bedrijf en maak je kennis met een job coach die kandidaten in jouw bedrijf kan begeleiden. Of, wie weet zie je wel de gouden kans om een product of dienst bij Stroomopwaarts te laten vervaardigen, in te pakken of andere werkzaamheden waar handjes voor nodig zijn.
 • En, ben je nieuwsgierig hoe het hier vroeger was, dan kun je “terug in de tijd” met foto’s en verhalen van de afgelopen 60 jaar.

Volg de route Stroomopwaarts en laat je verrassen.

Open van 10.00 tot 15.30 uur

Vooraf aanmelden is niet nodig; iedereen is welkom. Ook voor kinderen heeft Stroomopwaarts leuke activiteiten. Helaas kunnen wij trouwe viervoeters niet toelaten in verband met productievoorschriften. Alleen voor (blinde)Geleidehonden kan een uitzondering op deze regel worden gemaakt. Alle locaties zijn bereikbaar voor minder valide bezoekers. Bij iedere locatie kan gratis geparkeerd worden, maar het kan druk zijn. Kom daarom bij voorkeur met de fiets of te voet.

Programma

 • Onze medewerkers demonstreren hun werk -test jezelf en probeer of je ook een goede medewerker bent
 • Doe mee met de workshops van het Open Leerwerkcentrum -
  • 11:30-12:15 uur Sollicitatievaardigheden vergroten (waaronder het gebruik van social media)
  • 12:15-12:30 uur Vragen/adviesronde (inclusief uitleg Stroomopwaarts werkconsulent)
  • 13:30-14:15 uur Hoe verkoop je jezelf & netwerken (eventuele CV check)
  • 14:15-14:30 uur Vragen/adviesronde (inclusief uitleg Stroomopwaarts werkconsulent)
 • Expositie “Terug in de tijd” -60 jaar geschiedenis van de lokale sociale werkvoorziening
 • Bezoek het bedrijfsrestaurant voor een hapje en een drankje
 • Optreden van de bekende Schiedamse zanger Bob Offenberg
 • Optreden Ballonnenman en Schminken voor kinderen
 • Speurtocht met prijsvraag

 

Adresgegevens

Stroomopwaarts Schiedam
Berkenrodestraat 6, 3113 AMBedrijven in de buurt


Schiedam
PopUpTv.nl
Schiedam
Wennekerpand
Schiedam
Theater aan de Schie
Schiedam
SPG Infra Vakopleidingen

REGIONALE OPENBEDRIJVENDAG WATERWEG WERKT! 2016Op zaterdag 28 mei 2016 openen 40 bedrijven met veel enthousiasme de bedrijfspoorten voor het publiek. In de drie mooiste havensteden aan de Nieuwe Waterweg kun je kijken waar je normaal niet kunt kijken, vragen wat je altijd al had willen vragen en proeven wat je niet kent.

Zet dus in je agenda:
zaterdag 28 mei 2016 - open bedrijvendag Waterweg Werkt!TWITTER

Partners