Maak kennis met... ZIP Zuid-Holland Infra Park

De partners SPG Zuid Holland, MBO College Techniek & Technologie en gemeente Schiedam gaan samen in een versterkte publiek private samenwerking de knelpunten op de infra arbeidsmarkt aan. Met als doel het opzetten van Zuid-Holland Infra Park:

  1. Kwalitatieve en kwantitatieve mismatch op de infra arbeidsmarkt aanpakken;
  2. Onderwijs en scholing voor de Infra sector doelmatiger maken;
  3. Imago verbetering van de infrasector in Zuid-Holland.

De partners willen de knelpunten oplossen en binnen vier jaren hun “eigen” Zuid-Holland Infra Park! (ZIP!) “up en running” hebben dat onderscheidend is in de bouw en infra wereld. ZIP! is het infrapark voor de infra sector in Zuid Holland waar SPG Zuid Holland en MBO College Techniek & Technologie (Zadkine) gezamenlijk opleiding en scholing initiëren en uitvoeren in aansluiting op de vraag van de bedrijven. ZIP! zorgt voor een eigen gezicht en is daarmee letterlijk herkenbaar en zichtbaar voor jongeren, hun ouders en bedrijven.

De activiteiten leiden tot concrete producten en diensten waarmee het Zuid-Holland Infra Park zich kan bedruipen:

  • Infrapark met opleidingsfaciliteiten voor de gehele regio;
  • Flexibele opleidingsmogelijkheden voor studenten en werknemers in de infra;
  • Praktijkgerichte modules als versterking en verrijking van de huidige opleiding en later inzetbaar als maatwerkscholing voor werknemers;
  • Doorlopende leerlijnen vmbo-mbo-hbo
  • Regionale examenfaciliteiten voor alle niveaus;
  • Infra Experience voor vmbo en primair onderwijs;
  • Scholingstrajecten voor zij-instromers.

De aansturing van ZIP! is in handen van SPG Zuid-Holland en MBO College Techniek & Technologie Er wordt gezamenlijk geïnvesteerd in het infrapark voor de infra sector in Zuid-Holland en gezamenlijk uitvoering gegeven aan de organisatie en optimalisatie van de kernactiviteiten van ZIP!

De beste infra vakmensen komen van Zuid-Holland Infra Park, kom dat ervaren tijdens de rondleiding en doe-activiteiten.Adresgegevens

ZIP Zuid-Holland Infra Park
Parallelweg 403, 3112 NA Schiedam

088-9452400

Bedrijven in de buurt


Schiedam
SPG Infra Vakopleidingen
Schiedam
Buurtwerkplaats De Buren
Schiedam
Magneet+Romer
Schiedam
Motoport

REGIONALE OPENBEDRIJVENDAG WATERWEG WERKT! 2016Op zaterdag 28 mei 2016 openen 40 bedrijven met veel enthousiasme de bedrijfspoorten voor het publiek. In de drie mooiste havensteden aan de Nieuwe Waterweg kun je kijken waar je normaal niet kunt kijken, vragen wat je altijd al had willen vragen en proeven wat je niet kent.

Zet dus in je agenda:
zaterdag 28 mei 2016 - open bedrijvendag Waterweg Werkt!TWITTER

Partners